Restaurang Le Rouge

Restaurang Le Rouge

På anrika Le Rouge i Gamla stan möts du av burlesk Moulin Rouge-miljö med röda sammetsmöbler och romantisk atmosfär. Här kan du njuta av franskinspirerad mat, klubbar, dj:s och underhållning i en av stans mest eleganta och karaktäristiska lokaler.

  • Share:

Facebook Recension

Jättebra ambiance , mycket trevligt och service minded personal . Mycket god mat. Man känner sig verkligen i en fransk miljö.

Amira Firoozbakht
  • Share:

Le Rouge har länge förknippats med sin romantiska källarlokal på Brunnsgränd i Gamla stan där mat, drinkar och klubbar har varvats med varandra.

I dag drivs restaurangen som en ”dinner club” under ledning av Navid Kabiri. Tanken är att förvalta det historiska arvet samtidigt som man fortsätter att överraska sina gäster med spännande inslag. Salongen präglas av sitt välkända Moulin Rouge-tema, med böljande draperier, vita dukar, röda sammetsmöbler och heltäckande mönstrade mattor som för tankarna till 1800-talets Paris. Bortsett från mat och dryck höjer man stämningen med olika klubbar, dj:s och middagsunderhållning i fransk anda.

Hit hittar såväl kompisgäng som romantiska par för att umgås och sätta lite guldkant på tillvaron. Även köket har klassiska franska influenser. Menyn består av både mindre och några större rätter som är tillagade med etiskt och miljömässigt producerade råvaror. Här ingår allt från utvalda charkuterier till sniglar, bouillabaisse, steak och franska desserter. Det går även bra att slå sig ner i baren och beställa in lite barmat med franska smaker eller dricka cocktails, vin och champagne.

Restaurang Le Rouge

Brunnsgränd 2-4 – Gamla Stan