Olssons Skor

Olssons Skor

Olssons Skor, bakficka till Storstad, är en klassiker på Odengatan. Här hittar du en intim liten bar som spelar musik från 70-talet fram till 90-talet blandat med svenska hits. I många år har stället lockat till sig gäster både för dansgolvet och för drinkarnas skull.

  • Share:

Facebook Recension

The very best place in Stockholm to meet. Pretty good sound, drinks and people.

Marcelo Bitencourt
  • Share:

Den kända neonskylten, som från början tillhörde en skoaffär från 1940/50-talet, är sedan länge ett riktmärke i hörnet Odengatan och Döbelnsgatan.

Flera dagar i veckan kan man lyssna på dj:s som spelar musik från olika decennier och det bjuds även på exklusiva spelningar att hålla utkik efter. Inriktningen handlar framförallt om att spela musik som är bra och som tilltalar folk med lite högre krav. Hit kommer du oavsett om du gillar att sjunga med till 90-talshits eller om du vill lyssna på klassiker från 70- och 80-tal.

Som bakficka till Storstad är Olssons Skor ett intimt litet uteställe där man ska få en upplevelse med det lilla extra. Här rör sig stämningen i gränslandet mellan bar och nattklubb. Inspirationen till inredningen kommer inte minst från lite mindre barklubbar i Barcelona, Paris och New York; något som man har tagit fasta på för att skapa en både suggestiv och inspirerande atmosfär.

Olssons Skor

Odengatan 41 – Vasastan